FAQFAQ    Board RulesBoard Rules    SearchSearch    LotteryLottery    RouletteRoulette    UsergroupsUsergroups
     RegisterRegister  ProfileProfile    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Shop    Log inLog in 
View posts since last visit View your posts View unanswered posts

Change freeride start location

 
Post new topic   Reply to topic    Mafiascene.com Forum Index -> Ask a Modder - Modding
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SooperK

Junior Member
Junior Member


Joined: 10 Nov 2014
Posts: 29
Location: Jennewa, Airdenor
41 Bank Notes
Items

PostPosted: Wed Jun 13, 2018 1:11 am    Post subject: Change freeride start location Reply with quote

Anybody have any idea on how to change the location of when you start in freeride city day? Do you have to input a co-ordinance? Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Muggy

Site Staff
Site Staff


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 911
Location: Sydenham SE26
277574 Bank Notes
Items

PostPosted: Wed Jun 13, 2018 1:37 am    Post subject: Re: Change freeride start location Reply with quote

SooperK wrote:
Anybody have any idea on how to change the location of when you start in freeride city day? Do you have to input a co-ordinance? Thanks


Unless I am misunderstanding the reason
for your question:- are the options to start
at specific points in Lost Heaven not already
in the Freeride Day/Night/Country in the
main menu, once it is unlocked?
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
SooperK

Junior Member
Junior Member


Joined: 10 Nov 2014
Posts: 29
Location: Jennewa, Airdenor
41 Bank Notes
Items

PostPosted: Wed Jun 13, 2018 2:01 am    Post subject: Change freeride start location Reply with quote

Hey Muggy, sorry for the confusion, but what I meant was is it possible to change where you begin freeride? When you start in freeride day and go to little italy, you automatically end up in the parking lot down from salieris bar and when you click on downtown you automatically are loaded into the game at the restaurant by the ocean. I just think it would be a nice change of pace to actually alter in what location you begin freeride (ex. somewhere in works quarter would be cool).
Back to top
View user's profile Send private message
Muggy

Site Staff
Site Staff


Joined: 05 Jan 2005
Posts: 911
Location: Sydenham SE26
277574 Bank Notes
Items

PostPosted: Wed Jun 13, 2018 2:30 am    Post subject: Re: Change freeride start location Reply with quote

SooperK wrote:
Hey Muggy, sorry for the confusion, but what I
meant was is it possible to change where you begin freeride?
When you start in freeride day and go to little italy, you
automatically end up in the parking lot down from salieris bar and
when you click on downtown you automatically are loaded into the
game at the restaurant by the ocean. I just think it would be a nice
change of pace to actually alter in what location you begin freeride
(ex. somewhere in works quarter would be cool).


Ah! get you now, should be interesting to see how this
develops. Hopefully someone will know. Smile
_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
AsaSK

Mafiascene Veteran Modder
Mafiascene Veteran Modder


Joined: 24 Feb 2013
Posts: 695
Location: London, England
12559 Bank Notes
Items

PostPosted: Wed Jun 13, 2018 9:35 am    Post subject: Change freeride start location Reply with quote

Hi SooperK,

Each spawn point in 'Freeride - City Daytime' is defined by a particular standard object in Freeride/Scene2.bin..

Little Italy - 'Emeth_1'
Central Island - 'Emeth_2'
Downtown - 'Emeth_3'
Hoboken - 'Emeth_4'

Using Mafia Editor you can head to the location of these spawn points and move them for yourself.
Alternatively, you can open the mission in BScriptView and find the 'emeth' you want to change. Use MafiaCon to find your new co-ordinates (go to where you want to spawn, open the console, type 'getpos -1' <enter>, then 'condump NEWSPAWNCOORDS.txt' <enter> (this name is entirely optional), and this will create a text file in your Mafia directory with your current co-ords which you can copy to one of the 'emeth's in BSV to provide your new spawn.

N.B. You can only edit existing spawn points, AFAIK you can't create your own. You can use Mafia Text Editor to change the names of the spawns in the menu to reflect your changes if you so wish.


_________________

The official Mafioso Mod thread
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Mafiascene.com Forum Index -> Ask a Modder - Modding All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Generation Time: 0.020 | Queries: 19